Vinsatser - hembryggning,
vintillverkning på enklaste sätt.

Turbo används bara till mäsk,
inte till vin. Läs om turbojäst här.

Aktivt kol eller reverse osmos?

  Vinsatser - vinbryggning lätt och snabbt. Hembryggning och vintillverkning
Turbojäst

Vinsatser

Aktivt kol English please!
  VINSATS-TYPER
    Snabbvin
    Super-snabbvin
    Starkvin
    Super-starkvin
    Druv-vinsatser
    Frystorkade vinsatser
     
  INUTI DIN VINSATS
    Vinjäst mm
    Druvsaft
     
  HUR GÖR MAN VIN?
    Utrustning
    Steg för steg
    Vintillverkning tips
     
  ÖVERKURS
    Beräkna alkohol
Vinsatser:
Super-Starkvin - 18% alkohol
Det finns bara en vinsats på marknaden som klarar det här: Willes Superstark. Den är byggd kring en mycket speciell kombination av vinjäst och näring som klarar av den här höga alkoholhalten där vanliga vinjäster skulle kasta in handduken långt tidigare. Tricket ligger i kombinationen av vinjäst, näring och saftråvara. Det går inte med vilken druvsaft som helst, det måste vara en speciell blandning och det exakta receptet är förstås en hemlighet.

Resultatet är lysande. Det här är det renaste starkvinet vi har provat. Den extra höga alkoholhalten bidrar till den renare smaken och extrakten som medföljer är av kommersiell klass. Dessa starkviner kan du hälla i originalflaskor, ingen kommer att märka skillnaden.

Sortimentet är:

  • Vermouth Bianco
  • Vermouth Rosso
  • Peach
  • Campari (en absolut höjdare!)

Willes Superstark är av typen "fyll-upp", dvs du behöver bara tillsätta vatten upp till full dunk (5 liter), hälla i vinjästen och ställa dunken åt sidan i någon vecka. Sen har du 5 liter Vermouth etc av yttersta klass!

  Vinsatser - Ölsatser - Mäsk - Turbojäst - Alkohol - Vinbryggning - Ölbryggning - Destillation - Hembränt