Vinsatser - hembryggning,
vintillverkning på enklaste sätt.

Turbo används bara till mäsk,
inte till vin. Läs om turbojäst här.

Aktivt kol eller reverse osmos?

  Vinsatser - vinbryggning lätt och snabbt. Hembryggning och vintillverkning
Turbojäst

Vinsatser

Aktivt kol English please!
  VINSATS-TYPER
    Snabbvin
    Super-snabbvin
    Starkvin
    Super-starkvin
    Druv-vinsatser
    Frystorkade vinsatser
     
  INUTI DIN VINSATS
    Vinjäst mm
    Druvsaft
     
  HUR GÖR MAN VIN?
    Utrustning
    Steg för steg
    Vintillverkning tips
     
  ÖVERKURS
    Beräkna alkohol
Vinsatser:
Frystorkad frukt ger låg vikt, lågt pris och många spännande smaker.
Oftast görs vinsatser på druvsaft eller liknande men det kan ha sina sidor att släpa hem en 9 kg:s vinsats och om du vill beställa den på postorder får du en grym frakträkning.

Ett alternativ kan då vara vinsatser på torkad frukt och bär. Genom att du själv tillsätter allt vatten och socker är själva vinsatsen inte speciellt tung.

Det här är en utveckling av våra gamla hederliga recept på Sherry från frukterna i trädgården. Genom att använda inte bara frukter som växer normalt i svenska trädgårdar, utan även tropiska frukter och bär kan man komma ganska nära olika originalsorter av både bordsviner och starkviner.

Det äldsta och mest kända märket är BelVino. Sortimentet är begränsat men varje typ är av högsta klass och ger förvånansvärt bra viner.

Vinsats

Här är hela listan på BelVino-typer:

  • Classic Red
  • Australian Red
  • California White
  • Chardonnay
  • Piesporter

Vinsatserna kräver ca 4 kg sockertillsats och ger 23 liter vin på 7 dagar. Du kan förstås tillsätta lite mer socker och göra starkvin (max 1 kg socker extra, läs mer här).

  Vinsatser - Ölsatser - Mäsk - Turbojäst - Alkohol - Vinbryggning - Ölbryggning - Destillation - Hembränt